WE Testcenter

WE är stolta att kunna erbjuda norra Stockholms första totala testcenter.
Vi använder den senaste teknologiska testutrustningen för mätning av exempelvis blodlaktat och syreupptagning.

Här kan du med professionell ledning göra olika styrke- och konditionstester.
Baserat på dina resultat får du råd och tips på hur du kan optimera och justera din träning utefter dina mål.

Vet du att du tränar rätt eller tror du att du gör det?
Investerar du värdefull fritid för din träning men får inte de resultat du önskar?
Då skall du passa på att testa din fysiska förmåga i vårt toppmoderna testcenter.

Det spelar ingen roll vilket ändamål du har med din träning oavsett om det rör sig om allmänt välbefinnande, gå ner i vikt, bli starkare eller öka din kondition. Med genomförda tester får du ett kvitto på din fysiska status och kan efter detta lägga upp en träning som passar just dig.

Testerna är enkla och det finns tester för alla nivåer av idrottsutövande.

Träna utefter dina mål och behov
Efter genomförda tester går vi tillsammans igenom resultaten. Vi individanpassar sedan ditt nya träningsupplägg baserat på dina testresultat för att få den bästa progressionen i din träning.

Hur ofta bör man testa sig?
Vanligtvis brukar man testa sig minst var 6 månad för att få veta om du har nått dina uppsatta mål. Då får du ett kvitto på om din investerade träningstid har gett resultat när vi jämför testerna mot varandra.

Företag föreningar
Företag, lag eller föreningar kan testa sig. Vi har en maxkapacitet på 5 personer per testtillfälle. Kontakta WE Testcenter för mer information.

Vem testar?
Johan Simonsson är utbildad idrottsfysiolog med en gedigen erfarenhet och utbildning bakom sig. Bland annat har Johan en universitetsexamen vid GIH och Växjö Universitet i idrottsvetenskap och idrottsfysiologi. Utöver detta har han utbildning inom idrottsmedicin, idrottscoachning, idrottsnutrition samt idrottspsykologi.

WE Tester

– Styrketester i gymmet för bästa upplägg och progression för ditt styrkepass.
– Uthållighet (syreupptagnings- och mjölksyratester)
– Mätning av prestationsförmåga
– Individanpassade träningsupplägg.
– Kostråd i samband med träning (mycket viktigt och ofta helt avgörande för prestation)
– Kroppssammansättning i vår nya Inbody kropps scanner.
– Träningsrådgivning (individuellt eller i grupp)
– De olika testerna du kan genomföra för att få en exakt profil på just din förmåga är följande

Inbody-scanner

Vi scannar kroppen i en s.k. Inbody-scanner. Testet tar ca: 20-30 minuter och kostar 495 kr för WE medlemmar och 595kr för icke medlemmar.

Testet ger dig en exakt bild av din kroppssammansättning.
Analysen visar:
– Muskelmassa
– Muskelbalans
– Fettmassa
– Bukfett
– Vätskebalans
Denna exklusiva djupgående InBody -analys ger korrekt resultat för total kroppssammansättning. Du bör inte genomgå detta test om du har pacemaker eller är gravid.

Ekblom-Bak Test

Det här testet fokuserar på att beräkna din maximala syreupptagningsförmåga.
Via ett cykelergometertest kan vi beräkna din maximala syreupptag/Vo2 utan att behöva genomföra ett test som leder till maximal utmattning.

Testet lämpar sig väl för personer med mindre erfarenhet av högintensiv träning och ger värdefull information om din konditionsnivå.
Testet tar ca: 30 minuter och sker på cykel och kostar 650 kr för WE medlemmar och 780kr för icke medlemmar.

Maxpulstest

För att testa maxpuls jobbar vi med att öka belastningen/arbetsintensiteten mellan 2-6 minuter. Testet avslutas när du uppnått maximal ansträngning.
Under testet registreras hjärtfrekvensen och det värdet använder vi sedan för att optimera din träning. Det vill säga vi ger dig s.k. pulszoner du kan följa för att träna effektivare.

Ett sådant här test resulterar i att du kan lägga ner mindre tid per pass men ändå få en högre effekt av din träning.

Testet tar ca: 30 minuter inklusive uppvärmning, nedvarvning och en sammanfattande träningsrekommendation. Du utför testet på cykel och löpband och det kostar 650 kr för WE medlemmar och 780kr för icke medlemmar.

Maximalt syreupptagningstest/Vo2Max inklusive Inbody scanner

Det här testet fastställer din maximala syreupptagningsförmåga d.v.s. din
förmåga att under fysiskt arbete producera energi genom användandet av syrekrävande processer. Belastningen ökar succesivt under testet och slutar när du nått maximal ansträngning.

Testet ger dig ett exakt värde på din konditionsnivå och uthållighetsförmåga. Du som tränar uthållighetsgrenar såsom rodd, löpning, cykel eller längdskidor m.m. kan få god hjälp att lägga upp ett bra träningsprogram med hjälp av det här testet.
Tidsåtgång för testet är ca: 30-40 min och då ingår uppvärmning, nedvarvning och sammanfattande träningsrekommendation. Testet sker med hjälp av cykel och löpband och du betalar 1150 kr som WE medlem och 1380kr som icke medlem för ett sådant test.

Laktattröskeltest

Laktattröskeltest som ordet låter påskina mäter laktattröskeln. Laktattröskeln är viktig att känna till om du vill kunna träna länge med god energi. När du tränar och ligger under laktattröskeln bibehåller du energi och kan träna längre. När du kliver över laktattrösklen så bildas det snabbt trötthetsrelaterade produkter i dina muskler, vilket gör att din prestation sjunker. Om du vet vilken laktattröskelnivå du har kan du träna längre och bli uthålligare. Är du långdistanslöpare eller liknande är detta test ett mycket bra verktyg för dig att öka din uthållighet. Testet tar ca: 60 min och utförs på cykel och löpband. Under 60-minuterspasset värmer du upp, utför testet, varvar ned och får en gedigen träningsrekommendation. Testet kostar 1350 kr för WE medlemmar och 1620kr för icke medlemmar.

Kombinationstest med maximal syreupptagningstest/Vo2Max och laktattröskeltest samt Inbody Scanner

Här kombinerar vi ihop tester och du får en helhetsbild över din nuvarande fysiska status. Självklart får du med dig en väl sammanställd träningsrekommendation. Testet tar ca: 80 minuter och utförs på cykel och löpband. Du betalar 2150 kr som WE medlem och 2580kr som icke medlem för denna kombination av tester.

Alla priser är inklusive moms.

Kontakta mig

johan_simonsson-portrattbild.jpg

Johan Simonsson

Test Maestro

johan@wesigtuna.se 0706381494
Att få möjlighet att arbeta med det man har en stor passion för i en miljö man känner sig hemma och få göra detta tillsammans med mycket kompetenta medarbetare som alla strävar mot samma mål, att hjälpa dig nå dina mål är häftigt. Jag jobbar med att utföra en mängd olika uthållighetstester på WEs Testcenter. Hör av dig om du vill veta mer.